Projektuju se stanovi za vlasnike iz zgrade koja se urušila

Grad Beograd raspisao je tender za izradu tehničke dokumentacije za izgradnju stambenog objekta u Vidovdanskoj ulici na Vračaru, izjavio je zamenik gradonačelnika Goran Vesić i naglasio da se projektuju stanovi za vlasnike iz zgrade koja se urušila, objavljeno je na zvaničnom portalu grada.

Tenderom je, prema Vesićevim rečima, predviđena izrada idejnog rešenja, projekta za građevinsku dozvolu i projekta za izvođenje radova.

- Prema tenderskoj dokumentaciji, rok za izradu svih projekata je osam meseci, a zainteresovani ponuđači mogu da podnesu svoje prijave do 22. juna - rekao je Vesić.

Naveo je da se projektuju stanovi za oštećene vlasnike iz zgrade koja se urušila u Vidovdanskoj ulici, dok će preostale novoizgrađene stanove, kako je najavio, grad koristiti za raseljavanje na teritoriji opštine Vračar.

Dodao je da se objekat projektuje na dve katastarske parcele, koje su rešenjem pribavljene u javnu svojinu rešenjem grada Beograda putem razmene nepokretnosti sa stanarima urušene zgrade.

- Dogovor je postignut na inicijativu svih vlasnika iz oštećene zgrade, kao i investitora koji su započeli sa iskopom temeljne jame na susednoj parceli, a usled čega je došlo do urušavanja zgrade u Vidovdanskoj broj dva - podsetio je Vesić.

On je naglasio da projektant ima obavezu da stanove u novom objektu uskladi sa potpisanim ugovorima, odnosno da predvidi stambene jedinice koje po strukturi odgovaraju oštećenim stanarima, dok će ostali stanovi imati strukturu prema potrebama grada i biće predmet razrade projekta i dogovora sa Direkcijom za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda.

Autor: fonet / n1

#Goran Vesic

#porodice

#stanovi