Ponesite kišobrane.

Ponesite kišobrane.

- Danas promenljivo i nestabilno, mestimično sa kišom i pljuskovima sa grmljavinom. Lokalno su moguće i vremenske nepogode sa većom količinom padavina, više od 20 mm za kratak vremenski period, kratkotrajnom pojavom grada i olujnim vetrom - navodi se u upozorenju RHMZ-a.

Kako novodi RHMZ, narandžasti meteolaram na snazi jedanas u Beogradu, Šumadiji, Pomoravlju, Istočnoj, Zapadnoj i Jugozapadnoj Srbiji, kao i u Banatu i Sremu. U ostalim krajevima naše zemlje na snazi je žuti meteoalarm.

Šta znači narandžasti meteoalarm?

Narandžasti meteolaram znači da je "vreme opasno".

"Prognozirane su opasne vremenske pojave, a takvog su inteziteta da mogu prouzrokovati materijalnu štetu i biti opasne po ljude i životinje. Treba biti vrlo obazriv, svestan rizika i redovno informisan o detaljima očekivanih meteoroloških uslova. Pratiti savete koje daju nadležne državne službe".

Šta znači žuti meteoalarm?

Kako se navodi na sajtu RHMZ, žuri meteolarm znači da vreme može biti opasno (potencijalno).

"Vremenske pojave koje su prognozirane nisu neuobičajene, ali je potreban oprez ako planirate aktivnosti koje su izložene meteorološkom riziku. Treba nastaviti sa informisanjem o očekivanim meteorološkim uslovima. Ne preduzimajte nepotrebne rizike", piše u objašnjeju za žuto upozorenje.

Autor: Pink/Blic

#Oluja

#grmljavina

#kiša

#nevreme