On je danas posetio Priboj

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas je u poseti Priboju, kako bi pokušao da utiče na smanjivanje muđunacionalnih tenzija koje su poslednjih dana kulminirale

Vučić je izjavio da će policajci koji su nedavno učestvovali u incidentu kada su na proslavi rođenja deteta jednog policajca iz Priboja pevali nacionalističke i ratnohušačke pesme, biti "ne samo kažnjeni" već i premešteni iz tog višenacionalnog grada na jugozapadu Srbije.

Navodeći da u tom slučaju i tužilaštvo "radi svoj posao", Vučić je tokom razgovora sa predstavnicima lokalne samouprave i verskih zajednica u Priboju upozorio da će svi koji bi da "pucaju na džamije, ubijaju, kolju nečiju decu" završiti iza rešetaka. "Svako ko pomisli da može da ugrozi nečiji život ili kuću, nečiju džamiju ili crkvu, imaće posla sa državom koja će vrlo nemilosrdno da reaguje. Molim sve ljude da ne izazivaju državu i ne proveravaju snagu države", rekao je predsednik Srbije.

- Moramo da poštujemo muslimane, da poštujemo džamije kao što poštujemo naše manastire i crkve. Ovo je njihova zemlja jednako kao i naša. Ne postoji jači u ovoj državi, svi su jednaki pred zakonom zvao se neko Asmir ili Predrag - kazao je Vučić.

Najavio je i da će se raditi na tome da Bošnjaci budu više zastupljeni u organima reda u Priboju, navodeći da kao manjina moraju da se osećaju sigurno i bezbedno.

Autor: Alo.rs