Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ocenio je danas da kontradiktorna pisanja o spoljnoj politici Srbije pokazuju koliko je naša zemlja slobodna i suverena i istakao da je na to posebno ponosan.

BEOGRAD: Predsednik Srbije Aleksandar Vučić pozvao je danas Zdravka Krivokapića da nas upozna što pre o svim elementima navodne saradnje Vučića i predsednika Crne Gore Mila Ðukanovića

Predsednik Srbije navodi:

Posebno u poslovnim varijantama. I ja sam siguran da će on ili reći da je lagao ili će doneti dokaze. Pošto znam da je nemoguće da donese dokaze, kao što znam da o tome nikada o tome nismo ni pričali, jer ja nisam biznismen već napredak našeg naroda

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ocenio je danas da kontradiktorna pisanja o spoljnoj politici Srbije pokazuju koliko je naša zemlja slobodna i suverena i istakao da je na to posebno ponosan

Vučić je dalje istakao:

Svaki dan čitate potpuno kontradiktorne stavove, jedni me napadaju i kažu imamo loše odnose sa SAD, sutradan me napadnu zato što imamo dobre odnose sa Amerikom, jedan dan me napadaju, kažu da smo sluge EU, sutradan kažu mi smo ti koji previše antagonizama imamo sa EU. Jedan dan kažu da smo ruske marionete, drugi dan kažu da nam je loša saradnja sa Rusijom. Kako god okrenete, to pokazuje samo koliko je Srbija nezavisna, slobodna i suverena zemlja

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je prihvatio predlog predsednika DS S -a Miloša Jovanovića da u zgradi stare železnicke stanice bude muzej srednjovekovne Srbije.

Vučić je rekao novinarima da će uputiti pismo sa tim predlogom Vladi Srbije i Gradu Beogradu i istakao da je to izuzetno dobra ideja koja će biti sprovedena.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić odbacio je danas kao netačna pisanja pojedinih medija da je njegov brat, Andrej Vučić, vlasnik svog zemljišta u Vojvodini.

Rekao je Vučić odgovarajući na pitanje novinara povdom novih kampanja protiv članova njegove porodice:

U pojedinim tajkunskim listovima govori se kako je moj brat vlasnik svog zemljišta u Vojvodini, kako kupuje latifundije, a on nema plac ni od jednog ara nigde u Vojvodini

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je danas da će Beograd u najboljoj veri nastaviti pregovore sa Prištinom pod okriljem Evropske unije.

Na pitanje da li bi Srbiji odgovaralo da SAD preuzme pregovore Beograda i Prištine i da li je nedavno u Vašingtonu bilo reči o tome, Vučić je rekao da je to veoma kompleksno, teško i složeno pitanje na koje danas, kako kaže, ne bi odgovarao.

Po prvi put se govori o podeli vodnih i elektroenergetskih resusra jezera Gazivode, što je dobro za Srbiju, jer bi svakako trebalo da Srbi, sa KiM i iz centralne Srbije imaju više koristi od tog jezera, izjavio je predsednik Aleksandar Vučić.

Na pitanje šta Amerika predlaže po pitanju Gazivoda, Vučić je rekao da još uvek ne predlažu ništa, jer tek treba da urade studiju izvodljivosti, da bi to moglo da se vidi, ali da je svakako za nas dobro to što se govori o podeli resursa.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da će poseta crnogorskih zvaničnika Beogradu zavisiti od toga kada će i kome premijerka Ana Brnabić ili budući premijer uputiti poziv

Vučić je rekao da ukoliko Zdravko Krivokapić bude izabran za premijera Crne Gore, sramota bi bilo, kaže, da bez važnih i jakih dokaza za optužbe oko Beograda na vodi dođe u srpsku prestonicu.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić pozvao je danas kandidata za mandatara Vlade Crne Gore Zdravka Krivokapića da nas upozna što pre o svim elementima navodne saradnje Vučića i predsednika Crne Gore Mila Ðukanovića.

Naveo je dalje:

Posebno u poslovnim varijantama. I ja sam siguran da će on ili reći da je lagao ili će doneti dokaze. Pošto znam da je nemoguće da donese dokaze, kao što znam da o tome nikada o tome nismo ni pričali, jer ja nisam biznismen već napredak našeg naroda

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić kaže da oni koji su napisali da je "prazna buteljka" od predsednika Donalda Trampa zasenila sve američke investicije ne znaju ništa ni o vinu, niti o bilo čemu i da imaju samo bes i mržnju, jer ne mogu da ga pobede.

Komentarišući naslovnu stranu jednog lista na kojoj piše da je "prazna buteljka od predsednika Donalda Trampa zasenila sve buduće američke investicije", Vučić je rekao da "stručnjaci" treba da znaju da se posuda zove dekanter, a ne buteljka

Predsednik Aleksadnar Vučić izjavio je danas da je Beograd spreman za razgovor sa Prištinom u Briselu, a da je Zajednica srpskih opština nezaobilazna tema.

Vučić na pitanje novinara da li će biti sastanka u Briselu 28. septembra, s obrizom na to da albanski mediji trvde da delegacija Prištine neće doći rekao je:

Mi smo spremni za razgovor. Zajednica srpskih opština je nezaobilazna tema i na tome ćemo insistirati

Predsednik Aleksandar Vučić rekao je danas da Srbija želi saradnju i normalne odnose sa Crnom Gorom kao i da su vrata naše zemlje otvorena za sve ljude iz Crne Gore.

Vučić je dalje izjavio:

Nemamo bližeg, to što oni svi zajedno žele da pokažu ambasadorima u Podgorici, kako su daleko od Srbije, kako će ne znam šta sve da urade... Mi sa tim nemamo problem. Neka kažu i rade šta hoće, mi ćemo ovde da budemo uvek spremni da sačekamo braću, prijatelje iz Crne Gore za saradnju

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je da danas putuje u Trusku, gde će razgovarati sa predsednikom te zemlje Redžepom Tajipom Erdoganom.

Nakon svečane promocije novih pripadnika policije Vučić je izjavio:

Ne moram da kažem koliko su važni razgovori sa turskim predsednikom danas

Autor: Tanjug AP