Pre nekoliko dana je bio ski opening na Kopaoniku, te je i ove godine primetan ogroman broj turista i skijaša. Osoblje u restoranima i kafićima je uslužno i ljubazno, ali su cene poprilične.
S jedne strane je razumljivo da cene budu više, jer stanovnici Kopaonika i okolnih mesta žive od sezonskog turizma i ugostiteljstva, posebno imajući u vidu da je ova planina najposećenija zima.
Taj period, međutim, traje. Od decembra do kraja marta Kopaonik vrvi od turista, a lokali koji su na samim stazama ili omiljeni skijašima - "drže" visoke cene u odnosu na objekte koji su malo izolovani, pa čak i u odnosu na Beograd.
Primera radi, u jednom takvom kafiću, račun za 2 rakije i jedan kapućino bio je 980 dinara. Oko 20 dinara manje je bio račun za ista 3 pića, plus ručak (pola porcije jagnjetine sa lepinjom), u poznatom restoranu blizu Kopaonika.
Takođe, u najatraktivnijim lokalima, porcija od 250 grama mesa (5 ćevapa) košta 1.200 dinara. U udaljenijem, pomenutom restoranu - ista porcija je 250 dinara. Dakle, razlika je čak 1.000 dinara.
Maltene svuda ćete 3 pića u proseku platiti 1.000 dinara: kuvano vino je oko 300, kapućino i espreso idu čak do 280 dinara... Osim toga, u atraktivnim buticima, sa ski i sportskom opremom, nema nikakvih sniženja, pa se pripremite na priličan trošak ako vam nešto zafali.
KIKA se ubila zbog RASKIDA sa DEČKOM? 🤔
Eksplozija u ženskom manastiru, povređene 2 osobe
Autor: Telegraf.rs