Ovo je izjavio je ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin, ali nije izneo detalje

Vojska i policija Srbije će, u skladu sa postojećim sporazumima i ugovorima, dobiti najnoviju opremu i naoružanje iz Rusije, izjavio je ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin.

On u intervjuu za agenciju RIA Novosti nije izneo detalje, ali je rekao da će vojska i policija Srbije, na osnovu prethodno zaključenih sporazuma i ugovora sa Ruskom Federacijom, postati mnogo jače.

- O tome ne možemo govoriti dok se ne dogodi. Ali, apsolutno je sigurno da će vojska i policija policija kupovati najsavremenije tehnologije, između ostalog i one koje proizvodi Ruska Federacija - rekao je Vulin.

Ponovio je da će Srbija pod sadašnjim rukovodstvom strogo poštovati vojnu neutralnost, da se neće pridružiti NATO i neće podržati sankcije Rusiji.

- Sve dok je Aleksandar Vučić predsednik Srbije i dok sam ja u bezbednosnim strukturama, Srbija neće postati članica NATO i strogo ćemo voditi računa o očuvanju naše vojne neutralnosti - istakao je Vulin.

Ponovio je da Srbija nikada neće podržati sankcije Rusiji ili antirusku histeriju.

- Istorija je pokazala da je svaka rusofobija takođe srbofobija. Nikada se nije desilo da je neko napao Rusiju a da nije napao Srbiju, to je pravilo - smatra Vulin.

Takođe je rekao da će Srbija i Rusija razvijati saradnju u borbi protiv terorizma, trgovine drogom i organizovanog kriminala

Autor: redportal.rs

#Srbija

#naoružanje

#rusija

#vojska srbije