Na sreću, beba je negativna na COVID-19

Devojčica koju je rodila Anja I. (23) iz Pirota 2 dana pre nego što će preminuti od posledica kovida prema najnovijim informacijama nalazi se u dobrom zdravstvenom stanju.

- Beba je smeštena na Ginekološko-akušerskoj klinici i negativna je na koronavirus. Nalazi se pod stalnim nadzorom lekara - rečeno je u Univerzitetsko- kliničkom centru u Nišu.

Njena mama je nažalost preminula juče od posledica koronavirusa. Beba je porođena carskim rezom nekoliko dana pre strašne vesti. I pored velikog angažovanja lekari nisu uspeli da spasu devojku iz Pirota koja se mnogo radovala majčinstvu.

U kući preminule porodilje smo zatekli njenu baku Vericu I. koja je jedva smogla snage da kroz suze kaže da se Anja radovala dolasku deteta na svet i da je sve bilo pripremljeno za njihov dolazak kući.

Anja I. (23) iz Pirota, podsetimo, porođena je u sredu carskim rezom u 9. mesecu trudnoće jer joj se stanje pogoršavalo zbog posledica kovida, a nažalost i pored napora lekara i više reanimacija preminula je juče ujutru u UKC Niš. Nije bila vakcinisana.

Na svet je donela zdravu devojčicu od 3.400 kg.

Autor: Kurir