Ministar unutrašnjih poslova rekao da ga brinu izjave Vilijama Vokera

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin izjavio je danas da ne očekuje veliki priliv izbeglica iz Avganistana.

- Promena vlasti (u Avganistanu) neće toliko uticati na povećanje broja migranata. To je udaljeno 7.000 kilometara, nije to tako jednostavno. Činjenica da ljudi pokušavaju da odu iz Avganistana nije neobična, to se dešava već godinama - rekao je Vulin za TV Prva.

On je naglasio da Avganistancima, ali i Sirijcima, nije cilj da ostanu u Srbiji, već da odu na Zapad.

- Mi smo samo tranzitna zemlja, niko od njih ne želi da ostane ovde - rekao je Vulin.

On je dodao da u prihvatnim centrima u Srbiji ima oko 5.000 migranata, i da oni nisu samo iz Avganistana.

"Brinu me izjave Vokera"

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin izjavio je danas da ga zabrinjava izjava bivšeg šefa Misije OEBS-a Kosovu i Metohiji Vilijama Vokera da svi Albanci iz dijaspore treba da se ujedine kako bi ojačali svoje delovanje u zemljama u kojima žive.

Vulin je za TV Prva rekao da taj bivši američki diplomata, kreator slučaja Račak, što je bio uvod u NATO bombardovanje tadašnje SRJ 1999, kada god se pojavi, sa sobom donese veliko zlo.

Dodao je da Vokerove namere zabrinjavaju, ali da još više zabrinjava to što očigledno nikom ne smeta "velika Albanija" i to što niko nije postavio pitanje protiv koga se to ujedinjuju Albanci, a da kada on pomene srpski svet, uzbudi se čitav Balkan.

- Njega ne treba potcenjivati. Nikad on nije govorio iz svoje glave. Nema bivših obaveštajaca, nema penzionisanih, on je tu da nastavi s političkom agendom prema kojoj je radio čitavog svog života, a to je unošenje nemira i nestabilnosti gde god ga pošalju - poručio je ministar Vulin.

Autor: Tanjug

#Aleksandar Vulin

#Avganistan

#izbeglice

#priliv