Epidemiološka slika stabilna

U poslednja 24 časa u Srbiji je registrovano još 330 slučajeva zaraze koronavirusom. Toliko je, naime, bilo pozitivno od ukupno 10.189 osoba testiranih u prethodnom danu.

Od prethodnog preseka, od posledica izazvanih koronavirusom na teritoriji Srbije preminulo je, nažalost, još 11 osoba.

Prema poslednjim podacima Ministarstva zdravlja i Instituta Batut, u zdravstvenim ustanovama širom Srbije trenutno se na respiratoru nalazi 59 pacijenata.

Podsećamo da su dosadašnji crni rekordi 7.999 pozitivnih, 353 pacijenta na respiratoru i 69 preminulih ljudi u jednom danu, dok su juče brojevi iznosili: 326 pozitivnih slučajeva, 61 pacijenta na respiratoru i 12 preminulih osoba.

Prošlog petka broj novozaraženih iznosio je 391, tako da je epidemiološka kriva još uvek u blagom padu.

Vakcinacija se u našoj zemlji odvija prema planu, kako kažu stručnjaci. Do sada je revakcinisano više od 1.800.000 građana.

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić izjavio je danas da je Beograd blizu 50% vakcinisanog stanovništva i da su Beograđani vrlo blizu povrtatka normalnom načinu života, ali da je vakcinacija jedini način da se do njega dođe.

- Nadam se i održavanju Beogradskog maratona, a počinju i koncerti, što su sve naznake da se život vraća u svoje normalne tokove - rekao je Radojičić.

Autor: redportal.rs

#broj obolelih

#broj zarazenih

#korona izveštaj

#korona presek

#preminulih

#umrlih