Miloš Zeman se u ime svoje države izvinio Srbiji

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas je otpočeo dvodnevnu posetu Češkoj i tom prilikom ga je dočekao predsednik Češke Miloš Zeman.

Predsednik je dočekan uz vojne počasti i intoniranje himni dve države, pa su u Praškom zamku nastavljene cereomije odlikovanja. Predsednik Srbije odlikovan je najvećim državnim priznanjem Češke, dok je predsednik Češke dobio Orden Srbije na lenti.

Posle odlikovanja Miloš Zeman je izgovorio reči koje će zauvek ostati upamćene:

- Srbija nam je izrazila podršku, a mi smo je bombardovali. Odmah da kažem da se izvinjavam za bombardovanje SRJ. Bila je to greška. Ja bih kao čovek zamolio srpski narod da nam oprosti. Sve vreme me je to mučilo - kazao je Zeman.

Predsednik Srbije nije sakrio oduševljenje i emocije, pa je Zemanu odgovorio na taj način.

- Hoću da mu se zahvalim za divne reči i mogu da kažem da će Srpski narod doživljavati češki ne samo kao prijateljski, već i bratski narod.

- Ja sam poznat kao čovek koji se ne dodvorava nikome, neko sam ko ume ovakve stvari da poštuje, srpski narod neće zaboraviti ove reči, jer ono što je on danas igovorio oko bombardovanja Srbije niko nije izgovorio. Zahvalnost na tome nikada neće prestati - rekao je predsednik Srbije.

Autor: redportal.rs