Brnabić: Ne mislim da treba da se zategnu mere

Nova sednica Kriznog štaba zakazana je za danas u 16 sati, a na njoj će se raspravljati o eventualnom ublažavanju mera koje su trenutno na snazi, s obzirom na predstojeće praznike: Prvi maj i Uskrs, prenosi Pink.rs.

Na najavljenoj sednici biće reči o ublažavanju postojećih mera, a u skladu sa korona-brojkama koje beležimo poslednjih dana u našoj zemlji. Međutim, ono što je istaknuto iz Vlade Republike Srbije jeste da "ne treba očekivati promene u odnosu na već postojeće i važeće".

Premiijerka Ana Brnabić sastala se juče sa medicinskim delom Kriznog štaba i izjavila kako su to "svakodnevne konsultacije da bi se videlo da li ima mesta za relaksiranje mera". Rekla je:

Treba da vidimo da li je ovako u redu, ili treba da zategnemo, što ne mislim da treba, jer padaju brojevi i procenti. Imamo još neke teme, ali ako bude potrebno, svakako da će biti sednice.

Jasno je da praznici sa sobom nose određeni rizik, jer bi okupljanja i izleti za 1. maj mogli da dovedu do povećanog broja kontakata, samim tim je veća i mogućnost prenošenja zaraze. Isto važi i za verske obrede za Uskrs, koji pada samo dan posle 1. maja.

Podsetimo, prema poslednjim podacima u Srbiji je za poslednja 24 sata registrovano 2.145 slučajeva novoobolelih od korovavirusa od ukupno 13.688 testiranih, dok je, nažalost, preminulo 29 osoba. Na respiratorima je 171 pacijent.

Prošlog utorka broj novozaraženih je iznosio 2.965.

Autor: pink.rs

#COVID-19

#Uskrs

#korona

#praznici

#prvi maj