Epidemiološka slika potpuno stabilizovana

U poslednja 24 časa u Srbiji je registrovano još 3.572 slučajeva zaraze koronavirusom. Toliko je, naime, bilo pozitivno od ukupno 16.116 osoba testiranih u prethodnom danu.

Od prethodnog preseka, od posledica izazvanih koronavirusom na teritoriji Srbije preminulo je, nažalost, još 35 osoba.

Prema poslednjim podacima Ministarstva zdravlja i Instituta Batut, u zdravstvenim ustanovama širom Srbije trenutno se na respiratoru nalazi 247 pacijenata. To znači da se trend blagog pada broja pacijenata na veštačkoj ventilaciji nastavlja.

Podsećamo da su dosadašnji crni rekordi 7.999 pozitivnih, 353 pacijenta na respiratoru i 69 preminulih ljudi u jednom danu, dok su juče brojevi iznosili: 2.965 pozitivnih slučajeva, 254 pacijenta na respiratoru i 38 preminulih osoba.

Proces imunizacije u Srbiji za sada protiče u najboljem redu, prema rečima stručnjaka. Broj revakcinisanih osoba prešao je 1.170.000, što Srbiju čini jednom od najboljih država Evrope po procentu vakcinisanog stanovništva.

Danas je epidemiolog i član Kriznog štaba za borbu protiv koronavirusa dr Predrag Kon izjavio da bi okupljanja na otvorenom bez nošenja maski moglo biti dozvoljeno za mesec dana ukoliko se spusti aktivnost virusa.

Autor: redportal.rs

#Covid19

#broj zaraženih

#korona

#kovid

#obolelih

#preminulih

#umrlih

#vakcinisanih