Bolja situacija od prethodnog dana

U poslednja 24 časa u Srbiji je registrovano još 3.058 slučajeva zaraze koronavirusom. Toliko je, naime, bilo pozitivno od ukupno 14.034 osobe testirane u prethodnom danu.

Od prethodnog preseka, od posledica izazvanih koronavirusom na teritoriji Srbije preminula je, nažalost, još 41 osoba.

Prema poslednjim podacima Ministarstva zdravlja i Instituta Batut, u zdravstvenim ustanovama širom Srbije trenutno se na respiratoru nalazi 260 pacijenata. To znači da se trend blagog pada broja pacijenata na veštačkoj ventilaciji nastavlja.

Podsećamo da su dosadašnji crni rekordi 7.999 pozitivnih, 353 pacijenta na respiratoru i 69 preminulih ljudi u jednom danu, dok su juče brojevi iznosili: 3.405 pozitivnih slučajeva, 264 pacijenata na respiratoru i 39 preminule osobe.

Proces imunizacije u Srbiji za sada protiče u najboljem redu, prema rečima stručnjaka. Broj revakcinisanih osoba na teritoriji cele države je veći od 1.000.000, što Srbiju čini 2. zemljom u Evropi po procentu revakcinisanog stanovništva, odmah iza Monaka.

Prošle subote u Srbiji je bilo 4.133 novozaraženih, odnosno 1.075 više nego danas.

Tržni centri ponovo će otvoriti vrata kupcima 12. aprila sa radnim vremenom do 22 sata. Kao i do sada, maske će biti obavezne za sve posetioce, ali i za zaposlene.

Autor: redportal.rs

#dnevni presek

#izvestaj

#korona

#koronavirus

#novozarazeni