Odlučeno i da li mladi osnovci od ponedeljka idu u školu

U poslednja 24 časa u Srbiji je registrovano još 5.305 slučajeva zaraze koronavirusom. Toliko je, naime, bilo pozitivno od ukupno 17.208 osoba testiranih u prethodnom danu.

Od prethodnog preseka, od posledica izazvanih koronavirusom na teritoriji Srbije preminulo je, nažalost, još 29 osoba.

Prema poslednjim podacima Ministarstva zdravlja i Instituta Batut, u zdravstvenim ustanovama širom Srbije trenutno se na respiratoru nalazi 228 pacijenata.

Podsećamo da su dosadašnji crni rekordi 7.999 pozitivnih, 353 pacijenta na respiratoru i 69 preminulih ljudi u jednom danu, dok su juče brojevi iznosili: 5.346 pozitivih slučajeva, 222 pacijenta na respiratoru i 30 preminulih osoba.

Proces imunizacije u Srbiji za sada protiče u najboljem redu, prema rečima stručnjaka. Broj revakcinisanih osoba na teritoriji cele države juče je premašio 800.000, što Srbiju čini 2. zemljom u Evropi po procentu revakcinisanog stanovništva, odmah iza Monaka.

Podsećamo, zbog loše epidemiološke slike, doneta je mera zatvaranja svih objekata osim prodavnica hrane, apoteka i pumpi. Ove mere važe od srede i važiće sve do sledećeg ponedeljka.

U ponedeljak ćemo znati da li se važenje mera produžava i na sledeću sedmicu, ili će ugostiteljski i uslužni objekti moći da budu otvoreni od ponedeljka. Medicinski deo Kriznog štaba zalaže se da ovakve mere ostanu na snazi sve do kraja marta.

Što se tiče učenika mlađih razreda osnovnih škola, odlučeno je da oni ne prelaze na onlajn nastavu, tako da će nastaviti da nastavu pohađaju u školi i učiteljice će im uživo prenositi znanje.

Autor: redportal.rs

#broj zaraženih

#korona

#kriznog štaba

#nove mere

#obolelih

#preminulih

#umrlih