Bez poboljšanja epidemioloških brojeva

U poslednja 24 časa u Srbiji je registrovano još 5.346 slučajeva zaraze koronavirusom. Toliko je, naime, bilo pozitivno od ukupno 18.017 osoba testiranih u prethodnom danu.

Od prethodnog preseka, od posledica izazvanih koronavirusom na teritoriji Srbije preminulo je, nažalost, još 30 osoba.

Prema poslednjim podacima Ministarstva zdravlja i Instituta Batut, u zdravstvenim ustanovama širom Srbije trenutno se na respiratoru nalazi 222 pacijenta.

Podsećamo da su dosadašnji crni rekordi 7.999 pozitivnih, 353 pacijenta na respiratoru i 69 preminulih ljudi u jednom danu, dok su juče brojevi iznosili: 5.446 pozitivih slučajeva, 209 pacijenata na respiratoru i 32 preminule osobe.

Proces imunizacije u Srbiji za sada protiče u najboljem redu, prema rečima stručnjaka. Broj revakcinisanih osoba na teritoriji cele države do danas je veći od 800.000, što Srbiju čini 2. zemljom u Evropi po procentu revakcinisanog stanovništva, odmah iza Monaka.

Podsećamo da je Vlada Srbije nakon sednice Kriznog štaba u utorak donela oštrije mere, koje podrazumevaju zatvaranje svih objekata, izuzev prodavnica hrane, apoteka i pumpi.

Ove mere stupile su na snagu od juče, a važiće sve do ponedeljka, kada će biti odlučeno da li takve mere treba produžiti.

Autor: redportal.rs

#Covid19

#broj zaraženih

#korona

#kovid

#krizni štab

#nove mere

#obolelih

#preminulih

#umrlih

#vacina

#vakcinisanje