Zajednička vojna vežba formacija

NAPOMENA: Prema analizi Raskrinkavanje.ba, "Ne, Milorad Dodik nije najavio vojnu vježbu Srbije i RS-a", Milorad Dodik nije izjavio da Srbija i Republika Srpska organizuju vojnu vežbu, niti bi tako nešto bilo moguće budući da Republika Srpska nema svoje oružane formacije, te su u skladu sa tim činjenicama izmenjeni naslov i podnaslov vesti.

Prva zajednička vojna vežba dve zemlje

NAPOMENA: Prema analizi Raskrinkavanje.ba, "Ne, Milorad Dodik nije najavio vojnu vježbu Srbije i RS-a", Milorad Dodik nije izjavio da Srbija i Republika Srpska organizuju vojnu vežbu, niti bi tako nešto bilo moguće budući da Republika Srpska nema svoje oružane formacije, te su u skladu sa tim činjenicama izmenjena prethodna rečenica u kojoj je vežba okarakterisana kao prva vežba srpskih formacija.

Srbija i oružane snage BiH će ove godine organizovati prvu zajedničku vojnu vežbu na Manjači, izjavio je danas srpski član i predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik posle sastnaka sa srpskim ministrom odbrane Nebojšom Stefanovićem.

NAPOMENA: Prema analizi Raskrinkavanje.ba, "Ne, Milorad Dodik nije najavio vojnu vježbu Srbije i RS-a", Milorad Dodik nije izjavio da Srbija i Republika Srpska organizuju vojnu vežbu, niti bi tako nešto bilo moguće budući da Republika Srpska nema svoje oružane formacije, te su u skladu sa tim činjenicama izmenjen prethodni pasus.

Dodik je na pres konferenciji rekako da je sa Stefanovićem razgovarao o više tema.

- Čim se stvore uslovi, a to zavisi i od pandemije, OS BiH i Vojska Srbije će održati vojnu vežbu. Mislim da će to biti prva vojna vežba - rekao je Dodik, prenela je RTRS.

Stefanović je rekao da Srbija ima interes da investira u Srpsku, kao i da gradi bratski odnos.

- Plan je da ova vežba bude održana ove godine na Manjači i to je jako važno - rekao je Stefanović i podsetio da je ona treba da bude održana prošle godine.

Dodik je rekao i da su aktivnostima Visokog predstavnika od Republike Srpske otete 83 nadležnosti i dodao da Srpka te nadložnosti želi da vrati.

Rekao je da Srpska nudi koncept BiH kakav je predviđen Dejtonskim sporazumom.

- Ako tako ne može, mi ćemo viđeti na koji način ćemo pokrenuti naše pravo predviđeno poveljom Ujedinjenih nacija, a to je pravo na samoopredeljenje. Nećemo od toga odustati - ponovio je Dodik.

Autor: raskrinkavanje.ba

#Republika Srpska

#Srbija

#saradnja

#vojna vežba

#zajednička