Za vikend toplije, ali promenljivo oblačno i povremeno sa kišom

Večeras ledeni talas tiže u Srbiju i uz temperature koje će ići ispod nule, dolazi i sneg koji će gotovo izvesno pasti i u Beogradu.

Kiša koja će večeras krenuti, pretvoriće se u sneg, a ono što je još neverovatnije je činjenica da bi snežni pokrivač mogao da naraste čak do 15 centimetara.

Jedino će na severu Srbije biti suvo, dok će kiša prvo krenuti na jugu i jugozapadu posle podneva. Posle će se loše vreme premestiti na ostale delove Srbije, dok se sneg u Beogradu očekuje najkasnije do jutra.

Kopaonik je jutros bio na -11 stepeni, Sjenica čak -12, Beograd je bio na -12. Nedelja je bila još hladnija i tada je na Kopaoniku zabeleženo čak -15 stepeni.

Meteorolog Đorđe Đurić navodi da će se u toku utorka i srede preko južnih delova Italije i južnog dela Jadrana premeštati plitak ciklon, koji će ići dalje na istok, dok sa severa i sveroistoka dolazi snažan anticiklon.

U četvrtak će biti pretežno sunčano ili umereno oblačno i temperatura će se kretati od 6 do 12 stepeni. U petak će biti umereno oblačno, na severu će biti jače naoblačenje, a krajem dana padaće kiša. Za vikend će biti promenljivo oblačno, ponegde čak i sa kišom, a stvoriće se na pojedinim mestima uslovi za lokalne pljuskove sa grmljavinom.

Autor: Blic.rs / redportal.rs