Bolnički kapaciteti u Beogradu praktično popunjeni

Zamenik direktora KBC Dr Dragiša Mišović Predrag Savić izjavio je kako je prethodna noć bila izuzetno teška i da su u roku od 24 časa u tu bolnicu primljena 24 pacijenta obolela od COVID-19. Naveo je i da novi pacijenti imaju težu kliničku sliku nego ranije.

Savić je istakao da se nije promenila starosna struktura pacijenata, ali da se promenilo to što se teška klinička slika razvija vrlo brzo nakon pojave prvih simptoma.

- Pri samom prijemu, to su progresivne obostrane upale pluća, tako da se proces tokom lečenja ovde takođe kod nekih pacijenata pogoršava, ali na sreću, pacijenti još uvek dobro reaguju na terapiju koju koristimo u ovoj bolnici - rekao je Savić za RTS.

U bolnici je smešteno i 14 dece i 11 trudnica koji su oboleli od COVID-19. Kada je reč o ostalim pacijentima, Savić je naveo da najmladji ima 35, a najstariji 95 godina.

Savić je poručio da, dok je vredelo apelovati na građane, ti apeli nisu urodili plodom i da su bolnice sada pune.

- Ja mogu samo da kažem jednu stvar, da je bolnica Batajnica popunila svoje kapacitete od 1.000 kreveta. Zemunska bolnica takođe je popunila svoje kapacitete, preko 350 kreveta. Bolnica Dragiša Mišović, na maksimumu kapaciteta trenutno radimo - kazao je Savić.

Napomenuo je da niko ne treba da se iznenadi ako se pacijenti iz Beograda budu prebacivali u kovid bolnicu u Kruševcu.

Savić je istakao da u ispomoć u KBC Dr Dragiša Mišović, zahvaljujući Ministarstvu zdravlja, stiže 7 lekara i 30 medicinskih tehničara. U pitanju su zdravstveni radnici iz Beograda.

Autor: Tanjug / redportal.rs