Pritvoreni zbog navodnog davanja mita

Profesor Mašinskog fakulteta u Beogradu Aleksandar Simonović, koji je uhapšen 19. septembra u Kirgistanu, ušao je u dvanaesti dan štrajka glađu.

Podsjetimo, on je u ovoj azijskoj zemlji boravio po službenoj dužnosti, a to je i za portal IN4S potvrdila njegova supruga.

- Moj suprug je za Kirgistan otputovao kao prevodilac i stručni konsultant sa putnim nalogom Mašinskog fakulteta - rekla je za crnogorski portal vidno uznemirena Branka Simonović, kojoj su dobronamerni prijatelji objasnili da je u pitanju zamena identiteta, da je angažovan najbolji advokat i da će brzo sve biti riješeno.

- Kako je vreme odmicalo postalo nam je jasno da je u pitanju nešto mnogo ozbiljnije, da bi se na kraju ispostavilo da su pritvoreni za davanje mita, što nema nikakvog dodira sa istinom, bar što se mog supruga tiče - kategorična je bila ova mlada žena zabrinuta za sudbinu svog supruga u toj besudoj zemlji.

Takođe, podsećamo da ova siromašna država, turbulentne političke scene kojom dominiraju korumpirani političari i kriminalni klanovi, čiji je jedini izvozni produkt električna energija, po izvještaju reportera bez granica po ljudskim pravima i demokratskim standardima nalazi se na 122 mestu od 180 zemalja.

Autor: redprotal.rs