Iz EPS-a kažu da to rade kako bi ukinuli rad sa novcem, ali i zbog unapređenja poslovanja, digitalizacije i smanjenja troškova

Od 1. novembra 106 blagajni EPS-a prestaje sa radom, a građani će do 1. februara sledeće godine moći da plaćaju račune samo na blagajnama u Beogradu, Novom Sadu, Nišu, Kragujevcu i Kraljevu. Iz EPS-a navode da se šalteri zbog unapređenja poslovanja, digitalizacije i smanjenja troškova, a da će građani račune, osim elektronski, moći da plaćaju na šalterima Pošte, banaka i drugih platnih institucija. Šalteri će i dalje građanima biti dostupni za reklamacije.

Elektroprivreda Srbije počinje sa postepenim ukidanjem šaltera za plaćanje računa od 1. novembra. Iz EPS-a kažu da to rade kako bi ukinuli rad sa novcem, ali i zbog unapređenja poslovanja, digitalizacije i smanjenja troškova.

Izvršni direktor EPS Snabdevanja Aleksandar Bjeličić rekao je da je odluka bila očekivana pošto 13 odsto korisnika račune plaća na šalterima Elektrodistribucije Srbije, prenosi RTS.

- Od 1. novembra će 106 blagajni prestati sa radom, a do 1. februara 2025. ostaće da radi još pet blagajni u onim mestima gde su ostvareni i najveći prometi i najveći broj transakcija, a to su Beograd, Novi Sad, Kragujevac, Niš i Kraljevo. Napominjem da će u ovim mestima ostati da radi samo jedna blagajna - istakao je Bjeličić.

Kao i do sada, dodao je, građani će na tim šalterima moći da dobiju informacije o računu, da podnesu prigovore o reklamaciji i da dobiju ostale informacije.

Govoreći o starijim građanima koji su navikli da plaćaju na šalterima, Bjeličić je rekao da će oni svoje račune moći da plaćaju na šalterima Pošte, banaka i ostalih platnih institucija.

- Banka Poštanska štedionica nam je izašla u susret i ponudila proviziju građanima koji plaćaju na njihovim šalterima EPS-ove račune u iznosu od 30 dinara za sve iznose do 6.000 dinara - naveo je Bjeličić.

Dodao je da će građani koji budu plaćali račune putem portala EPS-a dobiti popust od 30 dinara, pošto toliko iznosi provizija, a to će biti na snazi do 31. oktobra sledeće godine, a već imaju i popust od pet odsto za redovno plaćanje računa.

Autor: Rts.rs