Predsednik o važnom sastanku sa Olafom Šolcom i drugim aktuelnim temama

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obratio se iz Hamburga, gde se sastao danas sa nemačkim kancelarom Olafom Šolcom.

Predsednik je rekao da je svaki čovek prepoznao namere Prištine, ali da poznajući Nemce zna da će nastaviti na insistiranju slobodne trgovine, ali isto tako da će Priština nastaviti da to opstruiše.

- I dalje očekujem opstrukcije... Zautaviće i ceo prelaz, pa će reći da su našli dva metka koji će sami da postave, pa će da kažu da će da zavtore dok ne nađu skenere i tako te trikove. Da li imam poverenje u njihovo sprovođenje Briselskog ili Vašingtonskog sporazuma, u to ne verujem - rekao je Vučić o upozorenjima iz Nemačke koja su stigla Prištini.

Foto: Instagram.com/buducnostsrbijeav

Vučić kaže da mu nisu jasne izjave i prozivke opozicije kako su Naprednjaci pravili cirkus danas na Skupštini.

Dodaje da nije došao u Nemačku da bi izbegao zasedanje, i da su poslanici SNS morali da obezbede kvorum.

- Tražio sam da se ponašaju dostojanstveno, da daju kvorum neodgovornim ljudima, da svi vide koliko laži iznose. A što se tiče ko se oseća kao državnik, pa ja mislim da to jesam. I da tako misle svi građani Srbije. Ja sam danas ovde imao sa 12 svetskih lidera razgovore, što oni nisu mogli ni za dve godine. Ali nisam ja ovo zakazao. Ovo je zakazano pre nekoliko meseci. Ne zakazuju oni u skladu sa odlukama Skupštine Srbije, a i te sednice ne bi bilo da nije bilo nas... Ajde da narod čuje koliko ste pametni i da sami procene šta je istina a šta nije - kaže Vučić.

Autor: Redportal.rs