U ponedeljak će odlikovati sve koji su pomogli oko rezolucije u Srebrenici

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da će tokom boravka u Njujorku imati puno važnih sastanaka sa svetskim liderima, kao i da će u okviru Generalne skupštine UN održati govor u utorak između 19.30 i 20 sati po srpskom vremenu i da će govoriti pre svega o narušavanju svih principa međunarodnog javnog prava, kao i o AP KiM.

View this post on Instagram

A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav)

IZVOR: IG / buducnostsrbijeav

- Glavni deo za nas je 24. septembar, utorak, negde oko 19:30 ili 20 sati po srpskom vremenu. Tako da sad ne mogu baš tačno da kažem jer to nikad ne znate da li će neko da govori 10, 15 ili 20 minuta, da li će neko da se ne pojavi i tako dalje, ali to je to. Tako da mislim i verujem da ćemo imati mnogo, mnogo susreta - rekao je Vučić novinarima.

Najavio je da će u ponedeljak krenuti i sa odlikovanjima onima koji su nam pomogli po pitanju rezolucije u Srebrenici, kada smo uspeli da većinu sveta imamo na strani koja ne želi osudu Srbije.

- I to je veliki uspeh i mi ćemo se susresti sa Vang Jiem i sa Micotakisom i drugima - rekao je Vučić.

U sedištu Ujedinjenih nacija u Njujorku danas počinje dvodnevni Samit o budućnosti, u okviru 79. sednice Generalne skupštine UN, koji je uvod u generalnu debatu sednice u utorak, 24. septembra.

Na Samitu o budućnosti učestvovaće brojni predsednici, premijeri, ministri spoljnih poslova, a među učesnicima je i predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koji će govoriti na drugoj plenarnoj sesiji.

Autor: Tanjug AP