Predsednik Vučić proslavlja nacionalni praznik sa decom iz Republike Srpske i Crne gore 👏🏻

Predsednik Srbe Aleksandar Vučić ugostio je danas učenike i nastavnike osnovnih škola i predsednike opština iz Republike Srpske i Crne Gore povodom Dana srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave. 

Ovaj praznik se obeležava na dan kada je srpska vojska probila Solunski front i počela da oslobađa srpske teritorije od okupatora. Zbog toga upravo ovaj dan mi praznujemo kao dan kada slavimo jednistvo našeg naroda, ma gde on živeo i zastavu kao jedan od simbola tog jedinstva.

Zbog toga je naš predsednik ugostio predstavnike našeg naroda iz Republike Srpske i Crne Gore, poručujući im da nikada ne smeju da zaborave svoje korene i da treba da neguju srpsku kulturu i tradiciju.

https://www.instagram.com/p/C_7sKH1MLSj/?img_index=1

Izvor: Instagram/@buducnostsrbijeav

Draga deco, poštovani učitelji i nastavnici, dobro došli u Beograd, naš prestoni grad koji više od dva veka stoji kao simbol naše slobode i zajedništva. Vaš dolazak ovde baš kada slavimo Dan srpskog jedinstva, slobode i zastave, ispunjava ovaj grad posebnom toplinom i ponosom. Vi nosite u sebi srpski duh svojih predaka. Republika Srbija je vaša kuća, baš kao što je i moja i kuća svih nas.
Danas je praznik. Praznik srpskog naroda ma gde on živeo. Našem narodu u zemlji i rasejanju i svuda na planeti čestitam praznik, čestitam Dan srpskog jedinstva u nadi da ćemo umeti da ga čuvamo, baš kao i naš jezik, pismo i kulturu.
Nikada ne zaboravite svoje korene i neka vas ovi dani u Beogradu ispune ljubavlju, ponosom i osećajem pripadnosti. Dobro došli kući!

Ipak, jedna devojčica je imala dodatni razlog za slavlje, jer danas proslavlja svoj 14. rođendan. Tim povodom joj je predsednik priredio posebno iznenađenje, jer joj je uz tortu otpevao i pesmicu i tako izmamio osmeh na lice.

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

Објава коју дели Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav)

Izvor: Instagram/@buducnostsrbijeav

Autor: redportal.rs