Molim vas da svoja iskustva vratite u našu zemlju i ostvarite ne samo lični napredak, već i korist za Srbiju - poručio predsednik Srbije ☝🏻

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić danas je ugostio srpske studente i srednjoškolce koji putuju u Narodnu Republiku Kinu, u okviru programa Međunarodne kulturne razmene mladih Kine i Srbije.

Vučić je poručio da je ovo sjajna prilika da steknu znanje o nastanku civilizacije i brzini razvoja današnje Kine:

Ovo je veliki i važan događaj za vas i izuzetna prilika da naučite nešto o nastanku civilizacije, kojom brzinom se razvija današnja Kina i koliko je to moderna i uređena zemlja od koje možemo mnogo da naučimo.

Predsednik Srbije im je poručio da se moraju boriti i raditi da bi ostvarili snove i očekivanja roditelja:

Verujem da će to iskustvo predstavljati nešto najvažnije u odnosu na prethodne godine vašeg školovanja. Ovo što ćete videti i naučiti u kineskim gradovima i kompanijama, pamtićete za ceo život i sagledavaćete svet na drugi način. Morate da radite, da se borite i trudite, da ispunite svoja očekivanja i očekivanja vaših roditelja. Vaše znanje i rad niko nikada neće moći da oduzme. Radite naporno da ostvarite svoje snove, jer bez njih nema budućnosti.

On im je poželeo uspešan put i zamolio ih da se sa novim iskustvima vrate u zemlju i da ostvare ne samo lični napredak, već i korist za Srbiju. Zahvalio se kompaniji Mint i kineskom predsedniku Siju na mogućnosti za ovakvu razmenu znanja i iskustava:

I zato ne zaboravite da je Kina naš iskreni, čelični prijatelj. To su stvari koje niko u našoj zemlji ne sme da zaboravi.
View this post on Instagram

A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav)

IZVOR: IG / @buducnostsrbijeav

Autor: redportal.rs