Spektakl na Spensu opravdao očekivanja ☝️

Prva utakmica finala druge ABA lige u kojoj se sastaju Vojvodina iz Novog Sada i subotički Spartak završena je minimalnom pobedom gostiju rezultatom 73:74 (20:27, 10:13, 19:17, 24:17).

U svim fazama takmičenja igraju se samo dve utakmice, a umesto igranja na seriju, odnosno na broj dobijenih utakmica, u ABA 2 ligi rezultat iz dve utakmice se sabira, tako da je utakmica u Novom Sadu praktično prvo poluvreme finala.

Vojvodina je u finale ušla nakon što je izbacila Podgoricu u prepunoj maloj sali Spensa, pred oko 1.000 ljudi, dok je Spartak u hali Dudova šuma razbio skopski MZT pred oko 4.000 gledalaca.

Specijalno za finale Vojvodina se preselila u veliku salu Spensa, a kolona navijača koji su čekali da uđu u dvoranu bila je duga do taksi stajališta između Spensa i stadiona Karađorđe. Prema zvaničnim podacima lige, na utakmici je bilo 6.000 navijača, što znači da je rekord ove lige ubedljivo oboren.

Revanš je sledećeg četvrtka u Subotici, a svi očekuju 4.000 gledalaca na tom meču, što je i maksimalni kapacitet hale.

Imajući u vidu da obe ekipe imaju gledanost, a po mišljenju mnogih i kvalitet, na nivou iznad proseka ABA lige, prosto je šteta što će samo jedan od ova dva tima dogodine igrati ABA ligu.

Ipak, pored rekorda koje obaraju Partizan i Zvezda u Evroligi i ABA ligi, ovakvi podaci pokazuju da se košarka u Srbiji voli u svim gradovima i svim rangovima.

Autor: Balša Stupar