Danas smatra da je to bila greška i da nije smelo da se desi

Bivši italijanski defanzivac Marko Materaci prisetio se čuvenog incident sa Zinedinom Zidanom u finalu Mundijala 2006. godine. Tada je Francuz udario glavom Materacija posle uvreda, zaradio isključenje i neslavno okončao karijeru.

Materaci je 18 godina kasnije otkrio da mu je krivo što se sve to izdešavalo, posebno jer je stavio beleg na svoju karijeru.

IZVOR: X / VincentMele92

– Ne sviđa mi se to jer to što se dogodilo ne odgovara onome kakva je moja karijera bila. Ta se epizoda nije smela da se desi – prisetio se Materaci u razgovoru za britanski Tajms.

Odlučio je da definitivno stavi tačku na spekulacije i kaže šta je stvarno bilo. Mnogi su preneli da je vređao Zidanovu majku, prenosi Sportal.

– U žaru napetosti tog finala, usred svih svađa i uvreda, Zidan mi je prišao i ponudio svoj dres da ga uzmem. Rekao sam da mi dres ne treba, da bih radije uzeo njegovu sestru. Onda se on okrenuo i napravio je ono što svi pamte. Nikad nakon toga više nisam video Zidana.

Da finale bude još veći spektakl upravo su Zidan i Materaci bili strelci u sudaru Francuske i Italije. Prvi je pogodio iz penala, da bi štoper ubrzo izjednačio posle kornera i taj rezultat je ostao sve do penala. Tamo su Azuri bili bolji i okitili se svetskom titulom.

Autor: sportal.blic.rs