Vatromet me podseti na bombe koje su eksplodirale...

Novak Đoković je pre ispadanja sa Australijan open-a dao interesantan intervju za tamošnju najpoznatiju televiziju Kanal 9 tokom kog se raznežio dok je pričao o svojoj deci.

- Sin Stefan ima devet, a kćerka Tara šest godina, svakog dana, nedelje, mnogo toga se dešava. Njoj je ispao prvi zub i ja nisam bio tu za to. Istovremeno, najvažnije je sve balansirati - rekao je Đoković koji se takođe osvrnuo i na svoju mentalnu snagu.

Istakao je da je veliki uticaj na to imalo i odrastanje u ratom zahvaćenom području:

- Prošli smo kroz dva rata, embargo od 1992. do 1996. godine kada niko od srpskih sportista nije mogao da učestvuje na sportskim takmičenjima i to te očvrsne, a moglo je da ode na drugu stranu. Mislim da je moja sudbina bila da igram tenis.

- Da li je to i dalje sa mnom? Moguće, ne znam koliko, ali sigurno ima neke veze sa mojim odrastanjem. Sa 12 godina bilo je bombardovanje tokom dva i po sata. Da li i dalje mislim o tome? Ponekad, pojavi se, posebno kada čujem vatromet jer me to podseti na bombe koje su eksplodirale. Nije naročito prijatno, to je verovatno trauma, ali da se vratim na pitanje - mislim da je povezano sa tim što nikada ne odustajem i to se pojavi u trenucima kada se lomi meč - objasnio je Đoković kome je potom novinar Karl Stefanović rekao da ga je "teško ubiti".

Pokazao se kao čvrst orah i Rodžeru Federeru i Rafaelu Nadalu, koji posle njega nisu mogli da slome, dok sada pruža vrhunski otpor i teniserima koji po godinama mogu da mu budu čak i deca.

- Ima jedna izreka kod nas u Srbiji: Možete da nas ubijete, ali ne možete naš duh, našu dušu. Ja verujem u to. Pogledajte koliko je tenisera u istoriji uspelo šta sam ja? Ne kažem to da se hvalim, nego da se podsetim, da se uštinem, da pogledam šta sam uradio? - naglasio je Nole, piše Mondo.

- Ali, to je samo jedno poglavlje mog života, biće ih još mnogo - poručio je srpski teniser i rekao za kraj da mu teško pada odvojenost od dece i da mu je važno da se istakne i kao otac:

- Očevi treba da se igraju sa svojom decom, to mi je omiljeni deo dana, kada imaju moju pažnju, izmišljamo stvari i to je stvarno najlepše. Nedostaju mi, raznežio sam se.

Autor: Mondo