Stigla potvrda, više ga nećemo gledati u dresu orlova

Kako prenosi portal Mondo, košarkaška reprezentacija Srbije pokušaće ovog leta da dođe do medalje na Olimpijskim igrama u Parizu, a već sada selektor Svetislav Pešić zna da ne može da računa na Nemanju Nedovića. Moglo se to naslutiti još kada je letos posle priprema odlučio da se samostalno povuče iz tima, a sada je jasno poslao poruku i da to znači da se definitivno "penzionisao" iz dresa sa državnim grbom.

Završio sam sa reprezentacijom prošlog leta tokom priprema za Svetsko prvenstvo. Moje telo više nije moglo da izdrži dodatni napor, jer mi je potrebno sve više vremena za regeneraciju. Godine se ne smanjuju već samo povećavaju, kao što su klupske sezone sve duže, jedva se čeka odmor.
Ako ću deo tog perioda da posvetim nacionalnom timu, dođe trenutak kada više ne možete. A ja sam plus tada dobio ćerkicu Taliju. Postao sam praktično ‘raspolućen’, nisam više mogao. Dolaze mlađi.

Nedovićev zvanični oproštaj od reprezentacije došao je nakon poraza od Mege (83:89), prvog u ABA ligi posle 25 uzastopnih pobeda.

"Mi sve držimo u svojim rukama u preostalim susretima. Nema mesta bilo kakvoj panici. Dešava se, pa i nama, sve stane u ono – loše smo odigrali. Kako, zašto, pa nema uvek pravog objašnjenja.

Autor: Mondo.rs