Supruga istakla da je veoma ponosna ❤

Od sledeće sezone regionalna ABA liga dobiće novog člana - košarkaški klub iz Dubaija!

Upravo za ovu promenu zaslužan je brat Novaka Đokovića Đorđe Đoković.

Njegova supruga Saška čestitama mu je na ovom uspehu objavom na svom Instagram storiju uz nežne reči:

- Đođo, ponosna sam na svaki tvoj korak.

Foto: Instagram.com/@saskaveselinov

Prema pisanju Telegrafa Đorđe je neko ko mesecima promoviše stvaranje ove franšize u gradu na Persijskom zalivu, ranije je viđan na sastancima Evrolige koji su bili posvećeni proširenju na Ujedinjene Arapske Emirate, a čak je i javno iznosio svoj stav na temu toga zašto bi bilo dobro da Dubai bude primljen u ABA i Evroligu.

On je nedavno govorio o ljubavi koju gaji prema košarci, Dubaiju u Evropi i večitim rivalima:

- Košarka je moja istinska ljubav. Ja sam odrastao na planini sa Vasom Micićem koji je moj zaista blizak prijatelj, taj sport puno volim i nekako žudim da budem uključen u košarku. Zvezda mi je u životu od malena, volim da idem na njihove utakmice, ali isto tako gledao sam i sve ostale ekipe gledam, meni je to zanimljivo. Pojavila se ta prilika sa Dubaijem i nije postojao trenutak razmišljanja da li želim da učestvujem u takvom procesu - pričao je Đorđe.

Tada je objasnio i odakle on u priči oko Dubaija.

- Mislim da je to jedan zdrav projekat, da će to biti najbolja stvar koja će se desiti evropskoj košarci, uz dužno poštovanje i Parizu, Londonu i svim ostalim ekipama. Smatram da je Dubai izuzetno potreban evropskoj košarci i radimo na tome da dođemo do dozvola i do licenci i da pokrenemo taj klub. Koliko mogu da učestvujem, ja učestvujem i kako vreme bude prolazilo, više ću se uključiti - rekao je.

- Bože zdravlja da Dubai što pre zaigra na evropskom tlu. Mislim da neće postojati klub kao što je Dubai i mislim da će otvoriti potpuno novo tržište. NBA liga mora da bude cilj, pogled i razmišljanja moraju da idu ka tome da i Evroliga izgleda kao NBA, a trenutna struktura to ne može da izdrži. Dolaskom nas, zatim Pariza, Londona, uz Berlin, Minhen, pa Beograd koji ima dve neverovatne ekipe, od kojih je Zvezda blizu Top 8, a Partizan u svojoj povratničkoj sezoni, nadomak na Top 8... To su neverovatni uspesi. Vratio se Željko Obradović. To Evroliga ne sme da propusti i na čelu sa Dejanom Bodirogom i Maršalom Glikmanom zaista mislim da idu u dobrom smeru i da će biti prava stvar - rekao je nedavno Đorđe Đoković za Sportal.

Autor: telegraf.rs / redportal.rs