Bivši srpski košarkaš dobio novi mandat na čelu najjačeg evropskog takmičara

Dejan Bodiroga ostaće predsednik Evroligedobio je novi, četvorogodišnji mandat na čelu ove organizacije. Tu je postavljen 14. septembra 2022. godine, produžetak saradnje usledio je 15. juna 2023. godine i sada je dobio novi mandat. Baš kao i direktor takmičenja Paulijus Motiejunas.

Odluka je saopštena na zvaničnom sajtu Evrolige i navedeno: Bodiroga je za vreme provedeno na funkciji unapredio kvaltiet takmičenja, učvrstio veze u košarkaškoj zajednici, uz sjajnu saradnju sa Sindikatom igrača (ELPA) i Sindikatom trenera, kao i sa FIBA i svim ostalim košarkaškim institucijama.

- Jedan od ciljeva koji je postavljen njihovim dolaskom bio je ojš veći interes i rad na digitalnim platformama i televizijama, postavljanje novih rekorda u dvoranama širom Evrope, kao i pronalasci rešenja i novih prilika sa novim tržištima koja nisu u Evropi. Radi se i na stvaranju novih prilika i vode se razgovori u vezi novih tržišta i nastavku rasta Evrolige - stoji na kraju saopštenja, prenosi Mondo.

Ovaj poslednji deo ujedno sugeriše ono o čemu se priča već neko vreme. Da će Dubai ući u Evroligu i da je to samo pitanje momenta. Spekuliše se da će naredne sezone ipak prvo igrati u Evrokupu. Za to vreme se čeka i njihovo pristupanje ABA ligi što bi trebalo da se dogodi na sledećoj sednici čelnika regionalnog takmičenja.

Autor: mondo.rs