Nije bilo dovoljno za pobedu

U vikendu za nama odigran je 172. večiti derbi na stadionu Rajko Mitić. Atmosfera je bila spektakularna, a odavno nismo ni bolji fudbal gledali. Na kraju rezultat 2:2.

Odmah nakon derbija počele su priče o sudijskim greškama i o tome u čiju su korist bile. Govorilo se o golu Ndiajea, crno-beli su tvrdili da je gol postignut rukom na šta su crveno-beli odgovorili da to nema veze sa istinom i da je zapravo Zvezda oštećena za penal.

Bilo kako bilo, takve priče će i u narednim danima biti aktuelne i pristalice 2 naša najveća kluba nikada neće postići konsenzus oko spornih situacija. Ono što sa sigurnošću može da se tvrdi su statistički podaci.

Ako pogledamo statistiku nema kategorije u kojoj crveno-beli nisu dominirali. Zvezda je imala 72% poseda lopte i čak 29 udaraca ka golu protivnika dok su crno-beli imali 4 udarca. Od toga šutevi u okvir gola su 12:3, s tim što su crveno-beli 2 puta pogađali prečku i 1 stativu.

Crvena zvezda je imala 426 dodavanja, dok je Partizan imao 175! Ako pogledamo procentualno uspešnost dodavanja Zvezda je imala 84%, dok je Partizan imao 61%.

Na kraju ishod u golovima je 2:2, a to je ono što se broji. Zvezdi ovolika dominacija nije bila dovoljna za pobedu.

Autor: redportal.rs