Španski teniser smatra da nije dovoljno spreman

Dugo čekani novi duel najvećeg teniskog rivalstva u istoriji, između Novaka Đokovića i Rafaela Nadala, neće se, ipak, desiti na Indijan Velsu.

Đoković je došao na ovaj masters posle 5 godina, stigao je i Nadal, čak su u SAD doputovali istim avionom. Ali, od sudara u polufinalu, kako je projektovao žreb, neće biti ništa, jer je Španac odustao od nastupa na turniru.

Pričao je Rafa prethodnih dana da nije siguran da će igrati, jer se još ne oseća dovoljno spremnim, ali kada je održan žreb, a on bio u njemu i to prošao prilično loše, činilo se da će zaigrati.

No, rano jutros po našem vremenu Nadal se oglasio preko društvenih mreža i saopštio da odustaje 👇:

Sa velikom tugom moram da se povučem sa ovog neverovatnog turnira u Indijan Velsu. Svi znaju koliko volim ovo mesto i da igram ovde. To je jedan od razloga zašto sam došao vrlo rano ovde u pustinju, da treniram i da se spremim da igram. Radio sam naporno, trenirao, testirao sam svoje mogućnosti tokom ove nedelje, ali ne osećam da sam spreman da igram na najvišem nivou na ovako važnom turniru. Nije to laka odluka, ali ne mogu da zavaravam ni sebe ni hiljade navijača. Svi ćete mi nedostajati, a siguran sam da će turnir biti vrlo uspešan.

Jasno je sada da Rafa sav fokus pomera na početak sezone na šljaci i masters u Monte Karlu.

Zanimljivo je da je Nadal pre nekoliko dana odigrao revijalni meč sa Karlosom Alkarasom i to u 3 seta. Činilo se da je spreman. I dobro je zaradio od te revije...

Trebalo je da Rafa u prvom kolu igra protiv Miloša Raonića, ali njegovo mesto zauzeo je Indijac Nagal.

Autor: Mozzartsport.com