Žoc izneo očekivanja pred utakmicu protiv Milana

Nakon važne pobede protiv Efesa košarkaši Partizana se okreću narednoj važnoj utakmici u Evroligi kada idu u goste ekipi Milana.

Crno-beli u petak od 20.30 časova igraju meč u kome je potrebno da ostvare pobedu kako bi ostali u trci za narednu fazu ovog najjačeg evropskog takmičenja. 🏀

Foto: redportal.rs/Marijana Vasiljević

Pred duel u petak trener crno-belih Željko Obradović govorio je o očekivanjima i problemima sa povredama svog tima:

- Imamo problem u smislu da Jaramaz nije sposoban da trenira sa ekipom, oseća i dalje probleme zbog te koju je imao na finalu Kupa, ali pokušava da radi. Naneli je takođe rovit. Što se tiče njih dvojice, a uopšte i tima, sutra ćemo odrediti posle treninga ko će igrati. Odnos onoga što budemo videli na treningu će odlučiti ko će da igra - otkrio je Željko Obradović, pa nastavio:

- Inače, priča o Milanu kao ekipi koja u zadnjih pet utakmica podigla prosek šuteva za tri poena, sa nekih 25 pokušaja su otišli na 32. Karakteristika njihove igre je da imaju četvorke i petice koji su sposobni da šutiraju za tri poena, oni su bitni spoljni igrači koji sve kreiraju i sem Kajla Hajnsa svi ostali su sposobni da šutiraju za tri poena. To su glavne stvari na koje moramo da obratimo pažnju, plus prisetiti se svega onoga što su uradili u prvoj utakmici kada su bili dominantni i dobili s 15 razlike, pa smo mi uspeli da u završnici okrenemo utakmicu, pa čak i da ne bude neizvesna.

Žoc je govorio i o propuštaju još jednog meča Nikole Mirotića protiv Partizana:

- Ne znamo mi to dok ne budemo videli taj dan, mi se spremamo uvek za sve igrače koje imaju u timu. Ko će igrati, ko neće mi to ne znamo - dodao je Željko Obradović.

Zatim se dotakao i potencijalnog produžetka saradnje sa crno-belima:

- Ne mogu u ovom trenutku da govorim o tome. Rekao sam ono što je suština svega. Kada sam završio rad u Panatinaikosu, posle 13 godina sam uzeo slobodnu godinu. Kada sam u Feneru završio posle sedam godina, takođe sam uzeo slobodnu godinu. Ne verujem da ću posle Partizana ići u neki drugi klub, sigurno neću raditi godinu dana, kako će to da izgleda, da li ću nastaviti ovde, vreme ispred nas će pokazati - zaključio je Obradović.

Autor: redportal.rs