Nastavlja se Evroliga, crno-beli dočekuju Efes

Košarkaši Partizana u četvrtak od 20.30 časova dočekuju ekipu Efesa u okviru 27. kola Evrolige.

Ova utakmica je od izuzetnog značaja za crno-bele koji moraju da pobede nezgodnog protivnika ukoliko žele da se plasiraju u narednu rundu takmičenja.

IZVOR: X / @PartizanBC

Pred sutrašnji duel trener Efesa Tomislav Mijatović sa velikim poštovanjem govorio je o treneru Partizana Željku Obradoviću:

- Pod broj jedan… Ni pod kojim uslovom ja ne mogu da budem u rečenici sa gospodinom Obradovićem. Svako ko je normalan, njemu je to jasno. Da ne pričam ja sada šta je i ko Obradović. Drugo, sa sportske i ljudske strane, kada si u Efesu, moraš da staviš po strani sve veličine i magnitude njihovih imena i da se boriš - rekao je Mijatović za Meridian sport.

- Radi se o 40 minuta gde ćemo sa naše strane učiniti sve da odigramo na najvišem nivou. Da dokažemo veličinu Efesa kao kluba i izborimo dobar rezultat. Pa čak i protiv kluba kakav je Partizan i trenera kakav je Obradović. Sportska strana priče je da želiš protiv najboljih da se takmičiš. A ovo sada je sam vrh. Ali… To što si u istom fajtu, ne znači da neki trener u mlađoj fazi karijere može da bude u istoj rečenici sa gospodinom Obradovićem. To je drugi par cipela. Možda nam baš to bude još veći motiv, jer preko puta stoji čovek koji je kroz sve to već prošao bezbroj puta. Čast je boriti se - rekao je Mijatović.

Partizan ima skor od 12 pobeda i 14 poraza i zauzima 11. mesto na tabeli, dok Efes ima 11 pobeda i 15 poraza i nalazi se na 14. mestu tabele Evrolige.

Autor: redportal.rs