Srpski teniser ima 750 bodova više u odnosu na drugoplasiranog Španca Karlosa Alkaraza ☝️

Srpski teniser Novak Đoković započeo je danas 413. nedelju na prvom mestu ATP liste, čime je nastavio da uvećava sopstveni rekord.

Đoković na prvom mestu ATP liste ima 9.855 bodova. Srpski teniser ima 750 bodova više u odnosu na drugoplasiranog Španca Karlosa Alkaraza, koji je sakupio 9.105 poena.

Italijanski teniser Janik Siner je napredovao za jedno mesto i trenutno je treći teniser sveta sa 8.270 poena. Siner je posle osvajanja titule u Roterdamu stigao do najboljeg plasmana u karijeri. Rus Danil Medvedev je pao na četvrto mesto ATP liste sa 8.265 bodova.

Potom slede Rus Andrej Rubljov, Nemac Aleksander Zverev, Danac Holger Rune, Poljak Hubert Hurkač i Australijanac Aleks de Minor, koji je napredovao za dva mesta i sada je deveti teniser sveta. Amerikanac Tejlor Fric je pao na desetu poziciju, dok je Grk Stefanos Cicipas sada 11. teniser sveta, javlja Tanjug, a prenosi Politika.

Što se tiče ostalih srpskih tenisera, Laslo Đere je zadržao 35. poziciju na ATP listi sa 1.220 bodova, dok je Miomir Kecmanović pao za čak 14 pozicija i trenutno je 40. igrač sveta sa 940 poena.

Dušan Lajović je zadržao 58. mesto na ATP listi sa 912 bodova, dok je Hamad Međedović 109. teniser sveta sa 577 poena.

Autor: Politika