Crno-beli žele da ostvare pobedu pred navijačima koja bi im zadržala šanse za plasman u plej-of

Košarkaši Partizana večeras od 20.30 časova dočekuju ekipu Bajerna u okviru 26. kola Evrolige.

Crno-beli u dosadašnjem toku takmičenja imaju skor od 12 pobeda i 13 poraza, dok ekipa iz Bavarske ima zabeleženih 10 pobeda i 15 poraza.

https://www.instagram.com/reel/C3FjaPrM_r1/?utm_source=ig_web_copy_link&igsh=MzRlODBiNWFlZA==

IZVOR: IG / @partizanbc

Pred večerašnji duel trener Partizana Željko Obradović izneo je svoja očekivanja:

- Bitna utakmica, kao i svaka utakmica do kraja sezone, ako želimo da ostanemo konkurentni u Evroligi sa ciljem koji smo imali pre početka sezone. Zato treba da učinimo sve kako bismo dobili utakmicu. Bajern je veoma dobra ekipa, trenutno druga najbolja skakačka u napadu, treći su po defanzivnom skoku i odatle sve počinje. U poslednjih pet minuta Bajern izuzetno dobro šutira za tri poena. Negde su na 40 odsto timski. Sve utakmice koje je dobio, ekipa je bila na tim procentima. Ubacili su 12 šuteva u proseku za tri kada su dobijali, a kada su gubili bili su na sedam-osam. I to je nešto jako bitno. Pripremajući utakmicu, vodili smo računa o tome i radićemo sve kako bismo ih sveli na te proseke koji su bili takvi, kakvi su bili kada su gubili - naglasio je Obradović. 

Kapiten crno-belih Kevin Panter izjavio je:

- Moramo da sutra obavimo naš posao. Zapravo, nevezano za to koja je utakmica u pitanju do kraja sezone, mi moramo da obavimo naš posao. To je pristup koji ćemo imati, moramo pobeđivati u obe lige i to pod 'obavezno'. Moramo izaći iz situacije u kojoj smo, steći samopouzdanje i razumeti da je svaka utakmica važna ako želimo u plej-of Evrolige - naglasio je Panter. 

Autor: redportal.rs