Proslavljeni hrvatski fudbaler i trener Robert Prosinečki (55) zvanično promovisan u novog selektora Crne Gore
- Bez pritiska ne ide, mora da bude rezultata. Probaćemo da osvojimo Ligu nacija, da se spremamo za kvalifikacije za Svetsko prvenstvo. Mogu da najavljujem puno toga, ali nećemo se plašiti nikog, pokazaćemo ponos, pokušati da dominiramo. I ja sam bio pobednik, igrao sam u velikim klubovima, iako na žalost nisam vodio velike klubove. Biće sigurno Crna Gora motivisana, nošena novim vetrom koji dolazi mojim dolaskom. U martu ćemo biti osam dana zajedno, imaćemo dva meča, pravićemo atmosferu i igru za ono što nas čeka. I Liga nacija zanimljiva, preko nje može da se ode na veliko takmičenje - zaključio je Prosinečki.

Foto: Fudbalski savez Crne Gore /Fudbalski savez Crne Gore

Dobrodošlicu Prosinečkom prvi je poželeo Dejan Savićević (57), predsednik FSCG, i njegov bivši saigrač iz Crvene zvezde i reprezentacije.

- Obećali smo selektora krajem januara, zakasnili smo par dana, ali to nije problem. Selektora svi znate, bio je naš prvi izbor kada je došlo do rastanka sa Miodragom Radulovićem. Imaćemo 10 mečeva ove godine. Uvek se traži rezultat, ta vrsta pritiska je prisutna, a posle žreba za Ligu nacija znaćemo koje su nam realne ambicije - rekao je Savićević.

Autor: fscg.me