Crno-beli idu na megdan Panatinaikosu

Košarkaši Partizana večeras od 20.15 časova igraju meč 22. kola protiv ekipe Panatinaikosa u Atini.

Crno-beli su u prvom ovosezonskom duelu ostvarili pobedu pred svojim navijačima rezultatom 92:87, a sada žele da potvrde dominaciju nad grčkim timom.

IZVOR: X / @partizanbc

U ovom meču Partizan će biti oslabljen za kapitena Kevina Pantera koji zbog bolesti nije pošao sa timom u Atinu, a pred ovaj meč trener Željko Obradović izjavio je:

- Tim koji je u izvanrednoj formi, igraju zaista veoma dobro, znamo da će biti fenomenalna atmosfera. Posle mnogo vremena Panatinaikos se nalazi u vrhu što se tiče plasmana u evropskoj ligi . Takav su tim napravili da imaju najveće ambicije, sve to smo pričali pred našu prvu utakmicu ovde. Tim koji zaslužuje respekt, ali i mi imamo naše šanse i možemo da odigramo dobru utakmicu - naglasio je Obradović.

Krilni centar Alen Smailagić izjavio je:

- Svi znamo da će biti jaka utakmica, znamo kako igraju u poslednje vreme, da imaju dobre igrače. Isto tako i mi imamo zalet, dve pobede. Nadamo se da ćemo biti dovoljno skoncentrisani i dovoljno agresivni da ostvarimo pobedu u Atini - rekao je Smailagić.

Panatinaikos je u dosadašnjem toku takmičenja ostvario 13 pobeda i 8 poraza i zauzima 4. mesto, dok Partizan ima upisanih 11 pobeda i 10 poraza i nalazi se na 9. mestu tabele Evrolige.

Autor: redportal.rs