Crveno-beli superiorni nad večitim rivalom

Košarkaši Crvene zvezde srušili su večitog rivala ekipu Partizana rezultatom 88:72 u 19. kolu Evrolige.

Foto: redportal.rs/Marijana Vasiljević

Crveno-beli bili su dominantni tokom celog meča i uz veliku podršku svojih navijača u punoj Areni nisu dozvolili protivniku nadu za preokret.

Foto: redportal.rs/Marijana Vasiljević

Na konferenciji za medije trener kluba sa Malog Kalemegdana Janis Sferopulos sabrao je utiske:

- To kako smo igrali, posebno u prvom delu, je upravo ono što mislim da možemo da igramo – defanzivno i ofanzivno. Veoma je važno da smo zadržali najbolji napad Evrolige na 72 poena, imaju najbolji odnos postignutih poena po posedu i naša odbrana je zato bila veoma važna. Sa druge strane, napadački smo imali dobar ritam, napadali smo na različite načine sa različitim igračima. Važno je da su šestorica imala dvocifreni broj poena i da smo imali 21 asistenciju na 12 izgubljenih lopti i zato je bilo važno igrati derbi ovako kvalitetno. Ovu pobedu bi trebalo pripisati svima. Partizan se vratio u drugom delu, ali mislim da smo imali kontrolu i veoma je važno to kako smo završili meč. Zato hoću još jednom da čestitam našim igračima - rekao je trener crveno-belih i nastavio:

- Moramo da nastavimo, ne možemo da gledamo predaleko, već samo sledeću utakmicu. A sledeća naša utakmica je za manje od 48 sati, protiv Cedevita Olimpije. Na kraju, ali veoma važno, je da želim da zahvalim navijačima što su došli i podržali nas. Njihova podrška je bila neverovatna, pomogli su ekipi da igra i bili su naš šesti igrač. Hvala svim našim navijačima i veoma sam srećan jer smo im dali ovu pobedu kao dar - zaključio je Sferopulos.

Foto: redportal.rs/Marijana Vasiljević

Trener Partizana Željko Obradović je na konferenciji za medije bio veoma kratak:

- Verujem da je Crvena zvezda igrala mnogo bolje od nas i zaslužila da dobije utakmicu. Od prve do skoro poslednje sekunde igrali su mnogo bolje i zaslužili su da pobede - istakao je Obradović. 

Foto: redportal.rs/Marijana Vasiljević

Partizan sada ima 9 pobeda i 10 poraza, dok Crvena zvezda ima 8 pobeda i 11 poraza na tabeli Evrolige.

Autor: redportal.rs