Ove godine održani su 2. i 3. decembra u Beogradu, u hotelu M.

Kao i svake godine, na kraju jedne i pred početak nove sezone održavaju se Dani atletike. Ove godine održani su 2. i 3. decembra u Beogradu, u hotelu M.

Dani atletike su manifestacija koja okuplja predstavnike svih klubova, trenere, sudijskih organizacija i sve ostale atletske radnike kako bi raspravljali o promenama i poboljšanjima za novu sezonu. Ovogodišnji dvodnevni program počeo je pozdravnim govorom direktora Srpskog atletskog saveza Slobodana Brankovića, koji je istakao sve dobre, ali i loše stvari sa kojima se susreo atletski savez u 2023. godini. Branković je najavio da nas u narednih nekoliko godina očekuju velika ulaganja, ali i velika takmičenja. Prvo na redu biće Svetsko prvenstvo u krosu, koje će se održati 30. marta 2024. godine u Beogradu. Nakon osvojene prve svetske zlatne medalje u istoriji Srbije, obećanje predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića, da se u toku naredne godine planira i početak radova na nacionalnom atletskom stadionu, gde bi 2030. godine trebalo da se održi Evropsko atletsko prvenstvo na otvorenom.

Foto: SAS/SAS

Potom je održana redovna skupština Trenerske organizacije Srbije.

Nakon toga stručne službe SAS-a predstavile su kalendar takmičenja i propozicija za 2024. Godinu. Kao i izmene i dopune pravila.

Potom je usledila prezentacija Ivane Petković na temu Razvoj Sistema rada sa mlađim kategorijama. Zatim predavanje psihologa Vladimira Kitanovića na temu Psihološke osnove treniranja mladih sportista, pa predavanje Dragutina Topića na temu Trening ili obučavanje, a za kraj dana održano je predavanje Slobodana Stojića Prednosti usmeravanja mladih talenata ka motoričkom razvoju umesto ranih takmičarskih ambicija.

Foto: SAS/SAS

Uveče je održana svečana večera na kojoj su dodeljene plakete za najbolje rezultate, državne rekorde i trenere u 2023. godini.

Drugi dan započet je prezentacijom selektora Edina Zukovića i sportskog direktora Mihaila Dudaša, na temu Program rada i kriterijuma za učestvovanje na takmičenjima u 2024. godini.

Kraj drugog dana zatvorilo je predavanje koje je održao trener Milan Šolaja na temu Senzitivne faze razvoja motoričnih sposobnosti.

Foto: SAS/SAS

Autor: redportal.rs