Crno-beli su to prvi učinili - poručuju Izraelci

List Izrael hajom objavio je tekst u kome se ističe zahvalnost Srbiji, koja je u teškim vremenima po izraelski sport pokazala prijateljsko lice.

U tekstu podsećaju da je dan nakon početka izraelsko-palestinskog sukoba, predsednik beogradskog Partizana Ostoja Miailović najavio je da će njegov tim biti spreman da ugosti Makabi iz Tel Aviva i pomogne izraelskim timovima u svemu što je potrebno tokom ovog teškog perioda, prenosi B92.

- Partizan je to prvi učinio, a već ove nedelje u Beogradu igraju i treniraju Makabi i Hapoel iz Tel Aviva i Hapoel iz Jerusalima - navodi list i dodaje da bi na mnogim mestima najradije izbegli nevolje da se ugoste Izraelci tokom napetog perioda, u Beogradu ne samo da su bili voljni da ugoste Izraelce, već su im dali i odgovarajuće garancije.

Foto: redportal.rs/Marijana Vasiljević

Ističe se da su lokalne vlasti Beograda i Vlada Srbije direktno uključeni u preuzimanje odgovornosti za prijem izraelskih sportskih timova u Beogradu i uprkos tome što se znalo da su u pitanju ozbiljne obaveze i složen zadatak za lokalne snage bezbednosti odlučno je prihvaćeno da se pomogne izraelskim sportistima.

Autor: b92.net