BRAVO! 👏🏼👏🏼👏🏼

Srpska tekvondistkinja Milica Mandić, sada Đuričić, osvojila je zlatnu medalju na prvenstvu Balkana u Sarajevu. Ona je nova je šampionka u kategoriji iznad 73 kilograma.

Možda ovaj rezultat ne bi bio toliko impresivan, s obzirom da je reč o dvostrukoj šampioni Olimpijskih igara, ali Mandićeva je nastupila samo dva meseca nakon porođaja!

Na putu do medalje stajale su dve takmičarke iz Bosne i Hercegovine. Prvo je u polufinalu savladala Doru Marušić, a zatim u borbi za zlato Aminu Hrvat. Publika u Sarajevu je našu takmičarku nagradila ovacijama dok se pela na pobedničko postolje.

Naša šampionka, mlada mama, priznala je da joj je izuzetno drago što se ponovo bavi sportom koji voli:

Srećna sam i zadovoljna što sam se vratila tekvondu. Nije bilo lako pripremati se i boriti se nakon trudnoće, ali tekvondo je moja prva ljubav i drago mi je da se današnji dan ovako završio. Uživala sam u pripremnom delu sa mlađim generacijama. Ulili su mi veru da će biti još bolji od nas prethodnika. Hvala mom treneru Galetu i celom timu na neizmernoj podršci koju imam godinama.

Njen trener, Dragan Jović rekao je da je neverovatno koliko je brzo Mandićeva povratila takmičarsku formu:

Uvek je lepo videti Milicu na strunjačama, naročito kada pobeđuje. Prošlo je dve i po godine od Tokija i ovo je prosto neverovatno da se za dva meseca toliko vratila u formu, kao da nije bila na pauzi. Nije stvar uopšte u pobedama, mnogo više znači to sa kojom je lakoćom taktički pristupila i izdrżala ogroman pritisak koje njeni rezultati nose. Ovde je ona bila pravi šok!

Autor: pink.rs