Zbog aktuelnog rata potrebno brzo rešenje

Makabi iz Tel Aviva i još 3 kluba iz Izraela traže mesto u kom bi mogli da igraju domaće mečeve u evropskim takmičenjima ove sezone zbog rata.

Košarkaški klub Makabi iz Tel Aviva morao je da se evakuiše zbog rata Izraela i Palestine na Kipar, a Evroliga im je odmah izašla u susret tako što je "zamenila domaćinstva" i omogućila da za sada sve mečeve igraju u gostima. Tako je Makabi prethodne večeri gostovao u Valensiji, uz neverovatne mere obezbeđenja od preko 900 policajaca, ali jasno je svima da to nije održivo na duge staze. Zato se već raspravljalo o isključivanju Makabija iz Evrolige za ovu sezonu, dok takođe izraelski klubovi mole za strpljenje i traže nova rešenja, prenosi Mondo.

Kako pišu izraelski mediji, Košarkaški savez Izraela pokušava da bi svi izraelski klubovi koji igraju u Evropi Makabi Tel Aviv, Hapoel Tel Aviv, Hapoel Holon i Hapoel Jerusalim budu smešteni u "balon" u nekoj drugoj zemlji. Nije lako pronaći rešenje za četiri kluba, ali imaju ideju.

Izraelski mediji pišu da postoje tri grada koja se razmatraju za mogućeg "domaćina balona" - to su Atina, Nikozija i Beograd, međutim daleko je sve još od konačne odluke. Problem je naravno i kako u isti grad smestiti četiri kluba koja igraju evropske utakmice svakih nekoliko dana ako u istom gradu imamo još učesnika Evrolige - kao za Beograd i Atinu - dok je zato Nikozija alternativno rešenje.

Podsetimo, prethodno je predsednik Partizana Ostoja Mijailović ponudio Makabiju da igra u Areni koju i crno-beli koriste, kao i Crvena zvezda Meridianbet od ove sezone.

Autor: mondo.rs