Gosti stigli do 1. pobede u sezoni

Košarkaši Crvene zvezde poraženi su večeras u Štark areni od ekipe Monaka u 3. kolu Evrolige rezultatom 82:76. Bila je ovo veoma teška i zahtevna utakmica, ali i utakmica puna naboja i emocija. Saša Obradović je ponovo igrao portiv crveno-belih i u ovom meču odneo pobedu. Ovacijama su navijači crveno-belih dočekali Obradovića.

View this post on Instagram

A post shared by KK Crvena zvezda Meridianbet (@crvenazvezdakk)

IZVOR: IG / crvenazvezdakk

Zvezda je dobro otvorila meč, a posebno se istakao Giedraitis koji je ubacio 14 od prvih 16 poena domaćina. Najviše njegovom zaslugom kada je napad u pitanju crveno-beli su dobili prvu deonicu 23:14. Potom je krenuo pad u igri na startu druge deonice.

U tom periodu Zvezda za skoro 3 minuta igre nije postigla poene. Kada je led probijen crveno-beli su nošeni sjajnom atmosferom sa tribina uspeli da smanje zaostatak u drugoj deonici i da na poluvreme odu sa prednošću od 6 poena razlike.

Najefikasniji u 1. poluvremenu bio je Giedraitis koji upisao 18 poena. Problem za Zvezdu su bili faulovi Simonovića i Teodosića. Simonović je na startu 3. deonice uneo sjajnu energiju u redove crveno-belih, ali je veoma brzo i nespretno napravio još 2 faula i sa ukupno 4 veoma rano morao na klupu.

Tokom cele 3. deonice delovalo je da su gosti nadmoćniji, a to se posebno odnosilo na reket. Uz sjajnog Džejmsa koji je večeras u pojedinim momentima pogađao skoro nemoguće šuteve Monako nije ispuštao prednost.

U trenucima kada je Zvezda mogla da stigne prednost i možda meč prelomi u svoju korist dešavale su se čudne greške. Prvo Teodosić nije uspeo da uposli samog Davidovca u kontri, a potom su se događali po malo čudni promašaji Nejpira. Greške u napadu apostrofirao je i trener crveno-belih Duško Ivanović.

View this post on Instagram

A post shared by Red portal (@redportal.rs)

Trener Zvezde je stao u odbranu svojih igrača rekavši da će se tek videti koliko ovaj tim može, a misli da može mnogo.

Na kraju treba reći da su navijači Zvezde večeras oborili i svoj lični rekord kada je poseta u Evroligi u pitanju. Večeras je u Štark areni bilo pristuno 19.123 navijača! Prava je šteta što utakmica nije imala drugačiji epilog.

View this post on Instagram

A post shared by KK Crvena zvezda Meridianbet (@crvenazvezdakk)

IZVOR: IG / crvenazvezdakk

Autor: redportal.rs