Nemanja, HVALA TI! 👏🏻👏🏻👏🏻

Za kraj, Nemanja Bjelica, puna Štark arena, Svetislav Pešić, Željko Obradović, ortaci iz kraja... Derbi, možda je to idealan trenutak da se kaže košarkaško zbogom, da se uputi aplauz? Zaslužio je.

Nije ovo priča o odbačenom koji se uzdigao i pokazao svima da je najbolji, a može biti. Nije ovo priča o ultra zvezdi svetske košarke, a može biti. Ne, nije ovo priča o velikim trofejima, a može biti.

Ovo je priča o tihom čoveku koji sanja svoje snove. Ovo je priča o čoveku koji ide napred, preko svojih granica do snova. Ovo je priča o običnom čoveku koji je postao heroj. Ovo je priča o Nemanji Bjelici.

Deca sanjaju snove, svakodnevno žele nove uspehe. Košarkaški tereni predstavljaju bajku koju svako dete može čitati, ali i pisati. Upravo ta kreacija nemogućeg je ono što detinjstvo čini tako lepim.

Nemanja je momak koji je sanjao, želeo i borio se. Momak iz kraja, kako se to popularno kaže, koji je svakodnevni basket zamenio za najviši kvalitet košarke i postao legenda. Ali važnije od svega je poruka koju Nemanja za sobom ostavlja. To je poruka da su bajke moguće, to je poruka svoj deci iz kraja da ne prestaju da idu ka svojim snovima.

Karijera Nemanje Bjelice se može vezati za legende srpske i evropske košarke Svetislava Pešića i Željka Obradovića. Sadašnji selektor Srbije je prema rečima samog Nemanje uspeo da uradi nešto neverovatno. Uspeo je da ga usmeri u pravom smeru i da mu pokaže da je spreman za velike domete.

Bila je to 2008. godina kada je na iznenađenje kompletne košarkaške javnosti Pešić preuzeo Crvenu zvezdu. Popularni Kari je u Nemanji video sve ono što drugi nisu. Visokog igrača koji je igrao krilnog centra ili centra, preusmerio je na organizatora igre.

Ali brušenje dijamanta nije završeno. Željko Obradović ne bi bio najbolji trener u istroiji evropske košarke da nema oko za detalje. U Bjelici je video čoveka oko kog može graditi uspehe sa Fenerbahčeom, ali potrebno je bilo menjati neke životne navike danas slavnog košarkaša. Željko je uspeo, a Nemanja mu je pomogao da se ponovo popne na krov Evrope.

Nemanja Bjelica osvojio je Evroligu, NBA ligu, bio najkorisniji igrač Evrolige, igrao sa najveći košarkašima današnjice. Ali možda to nije najveći njegov uticaj na košarku i uopšte ljude? 🤔

Primer Bjelice je nešto mnogo više. Njegov primer se može odnositi na sve druge profesije, na svakog čoveka koji želi uspeh u poslu, koji želi da pokaže svima oko sebe koliko može i koliko vredi.

Bjelica je primer deci da nastave da čitaju bajke i da sanjaju. Da nešto što se mnogo želi se i ostvari, kad tad.

Nemanja nije filmski superheroj, Nemanja je običan heroj. Jedan od heroja koje svakog dana viđamo u komšiluku, na pijaci, u omiljenom kafiću ili gradskom prevozu. To je mnogo važnije, zar ne?

Za kraj, Nemanja Bjelica, puna Štark arena, Svetislav Pešić, Željko Obradović, ortaci iz kraja... Derbi, možda je to idealan trenutak da se kaže košarkaško zbogom, da se uputi aplauz? Zaslužio je.

Nemanja, HVALA TI! 👏🏻

Autor: redportal.rs