Maturski ispit za Baraka Bahara

Crvena zvezda posle furioznih priprema nije dobro otvorila šampionat. Porazi od Voždovca i Čukaričkog ogolili su sve Baharove nedostatke. Izraelski stručnjak nije uspevao da preokrene meč kada nije išlo kako je planirao, ali nije ni uspeo da probudi ekipu.

Već smo pisali o tome da nije napravio jasnu hijerarhiju u svlačionici i da se pojedini igrači ponašaju kao da je klub njihova privatna imovina. A u Zvezdi se tako ne pobeđuje i do titule ne dolazi.

Meč protiv Jang Bojsa može da bude prekretnica za Zvezdu i Bahara, ukoliko se dobije sutrašnji meč crveno-beli će u nastavak šampionata ući mnogo motivisaniji. Ali ukoliko se ne dobije kola mogu ubrzati nizbrdo velikom brzinom. To bi moglo da znači stvaranje još većeg minusa u odnosu na večitog rivala što bi otežalo odbranu titule.

Ono što je dobro za Bahara jeste povratak Ivanića na teren. Kada je on na terenu sve deluje nekako bolje, pravi je lider na terenu Ivanić. To je dodatno podiglo konkurenciju u manevru, pa neki stranci koji su imali zagarantovano mesto u startnih 11 više nisu tako sigurni.

I upravo će sutra mnogo zavisiti od Ivanića. Ukoliko odigra na visokom nivou crveno-beli će biti blizu pobedi. Druga stvar je organizovana defanziva. Zvezda nije igrala defanzivno kako treba ni na pripremama, ali se o tome nije mnogo pričalo. Pobede su bile ono što je bilo važno.

Meč između Jang Bojsa i Zvezde igra se sutra od 21 č.

Autor: redportal.rs