U ovoj oblasti igrači nemaju nikakve benefite ☝🏻

Najbolji teniser sveta Novak Đoković nastavlja da se kroz svoj PTPA bori za prava igrača ☝🏻.

Tokom svog poslednjeg obraćanja, u ime ove nezavisne asocijacije tenisera, bavio se pitanjem tenisa i kladionica kao sponzora, javljaju Nezavisne.

- Zbog integriteta sporta nama igračima nije dozvoljeno da na odeći reklamiramo kladionice dok igramo na terenu i mi ne dobijamo pravedni deo 😕. Kada kažem pošteno, mislim na 50-50 sa turnirima kojima je dozvoljeno da kao glavne sponzore imaju kladionice - rekao je Đoković i dodao:

Dakle, to je najjednostavnije i za mene je potpuno prihvatljivo. Lično, verovatno ne bih imao kladionicu kao sponzora, ali znam da 95% igrača bi. Ja bih to podržao, ali ako to nije dozvoljeno, onda zaslužujemo da imamo 50% udela koji turnir dobije od ovih sponzorskih ugovora sa kladionicama

Novak smatra da u ovoj oblasti igrači nemaju nikakve benefite ☝🏻.

- Milijarde i milijarde dolara se obrću na nedeljnom nivou sa teniskih turnira na različitim nivoima. Igrači su u neprivilegovanoj poziciji. Osećam da o ovome moramo da više da razgovaramo. Moramo da podignemo svest igrača o ovom pitanju. U konkretno ovoj oblasti igrači nemaju nikakvu korist, dok ostatak teniskog eko-sistema očigledno profitira i jednostavno ne možemo da dozvolimo da se ovo više dešava 🤐. Ovo je veoma značajna stvar i deo novca kojeg igrači moraju da se dokopaju - kazao je Novak.

Novak je dodao i da, kad god bi se u ATP-u razgovaralo o ovom pitanju, ono što bi obično isplivalo na površinu jeste integritet, odnosno borba da se igrači ne kompromituju, ne klade ili ne varaju na nek i drugi način.

Autor: nezavisne.com