Umesto čestitke, Španac prozvao Srbina

Najbolji teniser sveta Novak Đoković uradio je nešto što niko nikada nije u istoriji tenisa - osvojio je 24 Grend slem titule i iza sebe ostavio Nadala sa 22 trofeja i Federera sa 20 trofeja sa najprestižnijih turnira. 🎾

Čestitke su danima pristizale sa svih strana sveta, ali nisu od Novakovog najvećeg rivala Rafaela Nadala.

Španski teniser je sada 237. teniser sveta zbog neučestvovanja na turnirima tokom cele godine.

On je nedavno dao intervju u kome se osvrnuo na neverovatan uspeh srpskog tenisera za koji već mnogi govore da je definitivno najbolji teniser svih vremena.

Nadal je priznao da nije čestitao Novaku na osvajanju 24. trofeja pobedom u finalu US Opena:

- Istina je da još nisam poslao nikakvu poruku Đokoviću iz čistog neznanja. Kada osvojiš nešto tako važno, iz iskustva znam da je bolje odvojiti vreme da ceniš tu poruku. Poslaću je, ali nisam još nisam to uradio - rekao je Španac.

Nadal smatra da bi Novak bio veoma frustriran da nije oborio rekord:

- Mislim da Đoković živi tu Grend slem priču na malo intenzivniji način, od mene, od nas ostalih. Za njega bi bila velika frustracija da nije ostvario taj rekord - rekao je Nadal.

Na putu nema mnogo prijatelja:

- Slao sam poruke Karlosu Alkarazu kada je pobedio ili kada je trebalo da pobedi. Ostali… na turu nemam mnogo prijatelja, ja sam iz druge generacije. Razgovaram sa Federer s vremena na vreme - rekao je između ostalog Nadal.

Autor: redportal.rs