Veliki uspeh srpskog rvača

Rvačka reprezentacija Srbije odlično je počela učešće na seniorskom svetskom prvenstvu koje se održava u Beogradu. Stevan Mićić se drugog dana plasirao u finale u slobodnom stilu u kategoriji do 57 kilograma. Rvaču je ovo 107. medalja za Srbiju na velikim takmičenjima, a peta u slobodnom stilu. Stevan Mićić je obezbedio i plasman na Olimpijske igre u Parizu naredne godine.

Niz srpskih sportista se već kvalifikovao na Olimpijske igre 2024. godine. Jedan od njih je svakako najbolji teniser sveta Novak Đoković koji će pokušati u Parizu da osvoji medalju koja mu nedostaje i koju silno želi. Zatim su košarkaši Srbije sjajnim partijama uspeli daobezbede primaran cilj na Svetskom prvenstvu, a to je odlazak na Olimpijske igre.

Takođe na spisku su i atletičarke Milica Gardašević i mlada Angelina Topić na čelu sa Ivanom Vuletom.Andrej Barna će se naredne godine takođe takmičiti u Parizu u trci na 100 metara slobodnim stilom, a prva koja je obezbedila plasman na Olimpijskim igrama je srpska reprezentativka Zorana Arunović u streljaštvu. Odbojkašice Srbije su takođe na korak do plasmana, ali je ostalo da vidimo da li će uspeti se pridruže srpskoj ekspediciji u Francuskoj.

Autor: mondo.rs