Svečano otvaranje 16. septembra

Seniorsko svetsko prvenstvo u rvanju, koje je na programu od 16. do 24. septembra u Beogradu, okupiće rekordan broj učesnika, saopštio je danas Rvački savez Srbije.

U saopštenju se navodi da će se u Beogradskoj areni za medalje i norme za Olimpijske igre u Parizu boriti 1.032 rvača. SP u Beogradu će ući u anale svetskog rvanja po masovnosti.

Na SP će se takmičiti 387 boraca u grčko-rimskom stilu i 354 rvača slobodnim stilom. U ženskoj konkurenciji učestvovaće 291. takmičarka.

"Ovom broju treba dodati još 513 trenera i 78 sudija, a uz predstavnike rvačkih saveza zemalja učesnica, članove svetske i evropske rvačke federacije kao i nezaobilazno medicinsko osoblje dolazimo do broja od 2.120 gostiju", izjavio je generalni sekretar Rvačkog saveza Srbije Milan Jelić, preneo je Rvački savez Srbije.

"Ušli smo u završnu fazu priprema organizacije ovog velikog takmičenja. Imamo značajno iskustvo od prošle godine i nema sumnje da ćemo ispuniti sve najviše standarde. Od četvrtog septembra krećemo sa montažom svih neophodnih elemenata u Beogradskoj areni kako bismo na vreme ispunili sve zahteve Svetske rvačke federacije", konstatovao je Jelić.

Iz Rvačkog saveza Srbije su najavili da će svečano otvaranje SP biti 16. septembra od 18.30 časova u okviru koga će specijalan nastup imati Marija Šerifović.

U toku je prodaja ulaznica za svečano otvaranje SP, a rezervacija karata se vrši na sajtuwww.wrestlebelgrade.com. Ulaznice se mogu kupiti i na blagajni stadiona Partizan u Humskoj 1.

Autor: Tanjug / redportal.rs